2021. gadā Baltijas valstīs norisināsies NEZ Baltijas Rallijkrosa čempionāts

22.12.2020

Jaunajā 2021. gada sacensību sezonā, otro gadu pēc kārtas, startēs NEZ Baltijas Rallijkrosa čempionāts. Nākamajā gadā, sacensību seriāls norisināsies Baltijas valstīs – Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, katru no trīs sacīkstēm rīkos konkrētās valsts rallijkrosa rīkotāji. Čempionāts apvieno labākos rallijkrosa braucējus no visas Ziemeļeiropas.

 

Sacensību kalendārs 2021. gada sezonai:

  1. posms / 10.-11.07.2021 / Biķernieku trase, Rīga, Latvija
  2. posms / 25.07.2021 / Poltsamaa, Igaunija
  3. posms / 15.08.2021 / Vilkyciai, Lietuva

Noteiks, ka jaunajā sacensību sezonā startēs šādas ieskaites kategorijas: NEZ Super 1600 un NEZ Super 2000 priekšējo riteņu piedziņas automašīnu klases, NEZ Touring Car aizmugurējās riteņu piedziņas automašīnu klase, NEZ 4WD visu riteņu piedziņas automašīnu klase (šajā klasē iespējams piedalīties arī R5 jeb RALLY 2, kā arī Proto rallija automašīnas), kā arī Xtreme kroskartu klase.

 

2020. gada sezonā tika aizvadīti divi sacensību posmi, viens Latvijā, Biķernieku trasē, bet otrs Lietuvā, Vilkyciai trasē. Valstī ieviesto ierobežojumu dēļ, trešais sacensību posms Igaunijā, Kehalas trasē tika atcelts. Kopumā čempionāta debijas sezonā uz starta stājās vairāk kā 70 braucēji no četrām Ziemeļeiropas valstīm.

 

TOP3 pa klasēm 2020 sezonā:

NEZ Super 1600 automašīnu klase: 1. Juris Spīķis (Latvija), 2. Janno Ligur (Igaunija), 3. Andre Kurg (Igaunija)

NEZ Super 2000 automašīnu klase: 1. Maija Stakena (Latvija), 2. Jānis Ikers (Latvija), 3. Deividas Vareika (Lietuva)

NEZ Touring Car automašīnu klase: 1. Stein Karu (Igaunija), 2. Kristaps Grunte (Latvija), 3. Kaspars Fricsons (Latvija)

NEZ Open automašīnu klase: 1. Marko Muru (Igaunija), 2. Jari Jaakkola (Somija), 3. Sami Rasanen (Somija)

NEZ 4WD automašīnu klase: 1. Andri Oun (Igaunija), 3. Edijs Ošs (Latvija), 3. Arvydas Galinis (Lietuva)

Xtreme Baltic RX kroskartu klase: 1. Andre Kiil (Igaunija), 2. Ronalds Baldiņš (Latvija), 3. Allan Kakri (Igaunija)

 

NEZ Rallijkrosa komisijas sapulcē, 18. decembrī, tika apstiprināti NEZ Baltic Rallycross Championship un Rally X Nordic aizvadītās sezonas rezultāti, kā arī apstiprināts 2021. gada sezonas sacensību kalendārs un sacensību dokumenti – nolikums un tehniskie noteikumi. Sapulces laikā norisinājās NEZ Rallijkrosa padomes vadības vēlēšanas, kurās tika ievēlēts priekšsēdētājs, soms Jukka Westerback un priekšsēdētāja vietnieks, Latvijas un NEZ Baltijas rallijkrosa čempionātu rīkotājs Jānis Bergs.

 

Apstiprināti 2020. gada rezultāti pieejami šeit: https://www.balticrx.com/en/results. 2021. gada sezonas sacensību dokumenti - nolikums un tehniskie noteikumi pieejami šeit: https://www.balticrx.com/en/page/9/documents

Visa aktuālā informācija par čempionātu un tā norisi tiks publicēta oficiālajos informācijas kanālos: mājaslapā www.balticrx.com, kā arī sociālajos tīklos Facebook.com / Baltic RX un Instagram.com / @balticrx.

Papildus informācija:

Zane Lielkāja

Rallycross.lv / Sabiedriskās attiecības

E-pasts: [email protected]

Tel. Nr.: +371 26612249